28-годишната австралийка Максин Маклафлин се запали по свободното гмуркане, за

...

За да избегне евентуална операция, тя започна да се занимава с водна аеробика и плуване на дълги разстояния. По-късно бе привлечена от фридайвинга - гмуркане със задържане на дъха без водолазна екипировка.

Коментари Харесай

Гмуркане като русалка излекува | BGNES

28-годишната австралийка Максин Маклафлин се възпламени по свободното гмуркане, с цел да излекува болния си тил, направи го и стана нимфа, оповестява 7 News. Момичето стартира да се гмурка на 22 години, откакто лекарите откриват, че има дискова херния. Маклафлин изпитваше мощни болки и не можеше да върви обикновено.

За да избегне възможна интервенция, тя стартира да се занимава с водна аеробика и плуване на дълги дистанции. По-късно бе привлечена от фридайвинга - гмуркане със задържане на дъха без водолазна екипировка.

„ Увлякох се от това. Разбрах, че с помощта на придвижването, с помощта на това, че съм във водата, в мен се създават ендорфини “, сподели тя.

Свободното гмуркане оказа помощ на Маклафлин да възвърне гърба си без интервенция. „ Убедена съм, че това се случи с помощта на плуването. Това изцяло излекува тялото ми “, твърди тя.

Скоро момичето става инструктор по свободно гмуркане и стартира да пътува по света, учейки хората на това занятие. В интерес на истината при плуването тя използваше и костюм на нимфа, което също й оказа помощ да в профил болките в гърба.

Впоследствие въодушевената жена бе подготвена и стана дипломиран инструктор по плуване в костюм на нимфа. Сега тя е член на клуба Aussie Sirens и учи деца и възрастни по какъв начин да бъдат същински русалки.

„ Гмуркането в костюм на нимфа е свят, в който единият крайник е в действителността, а другият е във фантазията. Любителите на водата, дребни и огромни, си показват живота като русалки. Но за разлика от множеството сходни мечти, ние можем да превърнем тази в действителност. Е, съвсем същински ”, разказа заниманието си тя.

Сега Маклафлин може да задържи дъха си под вода за шест минути. Тя преподава курсове по свободно гмуркане, работи във ветеринарна клиника и като нимфа в Агенцията по туризъм на Нова Зеландия, вдъхновявайки австралийците да се научат да плуват като митичните създания. Въпреки натоварения график, момичето твърди, че океанът е нейният дом, в който постоянно се усеща спокойна. „ Гмуркайте се като нимфа, плувайте и играйте – най-хубавото средство за стрес. Това са невероятни страсти и аз безусловно не мога да пребивавам без тях “, споделя тя.

По-рано беше обявено за давещ се водолаз в Съединени американски щати, който бе избавен от три гмурнали се русалки. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР