28-годишен шуменец ще бъде съден, след като излъгал в КАТ,

...
28-годишен шуменец ще бъде съден, след като излъгал в КАТ,
Коментари Харесай

Мъж от Шумен излъга КАТ, че си е изгубил книжката

28-годишен шуменец ще бъде съден, откакто излъгал в КАТ, че е изгубил свидетелството си за ръководство на МПС. За обявление на погрешни данни законът планува даже затвор. По-вероятно е обаче да се размине единствено с санкция.

В петък по обяд Е.А. отишъл в бранш „ Пътна полиция “ на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи и споделил на служителката на гишето, че е затрил шофьорската си брошура. Дали му да попълни декларация. При въвеждането на данните в системата обаче компютърът незабавно хванал мъжа в неистина. Оказало се, че книжката в никакъв случай не е била губена, а му е отнета преди месеци за нарушаване в европейска страна и даже към този момент била върната назад в България посредством Външно министерство. Шуменецът не знаел, че страната ни има съглашение за това с редица страни.

Образувано е бързо произвеждане по член 313 алинея 1 от Наказателния кодекс, обясниха от пресцентъра на полицията в Шумен, представени от Shum.bg. Наказанието може да бъде до три години затвор или санкция от 100 до 300 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР