28-годишен рекетирал старци в пловдивското село Златитрап. Преди около две

...
28-годишен рекетирал старци в пловдивското село Златитрап. Преди около две
Коментари Харесай

28-годишен заплаши и рекетира възрастно семейство, взе им 2 800 лв.

28-годишен рекетирал старци в пловдивското село Златитрап. Преди към две години мъжът и още трима негови другари пристигнали в къщата на фамилията възрастни. Те обяснили на хората от Златитрап, че занаятчия, който преди дни им ремонтирал покрива, ги изпратил, с цел да вземат забравена от него ножица. Първоначално 78-годишната жена и брачният партньор й на 80 година не желали да ги пускат в двора, само че откакто станал скандал, те се уплашили и се съгласили. Мъжът си посочил и персоналната карта, след което дамата му разрешила да вземе ножицата.
Тогава той се качил на покрива. Там намерил ножицата, почнал да я размахва и в същото време да скапва подредените керемиди, както и да дърпа улуците. Възрастните хора го молели да не разрушава покрива, само че мъжът не се спрял и даже повикал двама от съпътстващите го, които отишли при него и почнали да вършат същото. След към два часа тримата слезли от покрива и декларирали, че фамилията им дължи 3 800 лв. за работата.
Жената споделила, че нямат толкоз пари. Тогава мъжът и още двама от приятелите му тръгнали към нея и й се разкрещяли да дава парите. " Ще те удуша, ще те заколя, в случай че не ги дадеш, ще те утрепя “, заплашвал рекетьорът. Той бутал дамата и се заканвал. Възрастните хора се уплашили и предали наличните в дома им 2 800 лв., които били спестявали няколко години. Мъжът траял да желае още пари, само че като схванал, че нямат, си тръгнал с другите трима мъже.
По-късно 28-годишният причинител бил хванат и по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Сега против него е повдигнато и обвиняване от Районна прокуратура-Пловдив за това, че е лишил непознати движими движимости - парична сума в размер на 2 800 лв. от владението на другиго, с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и заплашване. Мъжът е осъждан и преди. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР