28-годишен мъж е задържан за разпространение на наркотици при полицейска

...
28-годишен мъж е задържан за разпространение на наркотици при полицейска
Коментари Харесай

Спецакция в Русе: Намериха наркотици, оръжия и боеприпаси

28-годишен мъж е арестуван за разпространяване на опиати при полицейска интервенция в област Русе. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Специализираната полицейска интервенция против разпространяването на високорискови наркотични субстанции е извършена на територията на ОДМВР – Русе в понеделник. В нея са взели участие чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ и Специализираното тактическо звено на ОДМВР – София.

В хода на осъществените под управлението на Окръжна прокуратура – Русе дейности, служителите на реда спрели за инспекция лек автомобил, в който пътували трима мъже, на възраст 23 – 27 година Установено е, че те пренасяли марихуана, закупена от 27-годишна жена от Русе.

Последвало и задържането на 28-годишен мъж, който живеел с дамата от Русе, а при обиска от него били конфискувани револвер " Макаров " със премахнат сериен номер, муниции за оръжието и бокс. По време на интервенцията е осъществено и претършуване в жилище в Русе, населявано от двамата, гараж и избено помещение, употребени от мъжа.

На адресите са открити близо 200 грама амфетамин, към 70 грама марихуана, електронни везни, мобилни телефони и пакетче с бяло прахообразно вещество. Криминалистите попаднали и на особено пригодено място на една от терасите в дома, където били засадени 19 канабисови растения, като за задачата мястото било оборудвано с кварцова лампа, вентилатор, специфични филтри, имало и препарат за торене на почвата. От адреса са конфискувани 150 патрона и заглушител.

По случая е формирано следствено дело по разказа на Окръжна прокуратура - Русе. 28-годишният мъж е арестуван в началото за 24 часа, а след покачване на обвиняване, с разпореждане на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Работата по формираното досъдебно произвеждане продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР