28 души са починали заради грип в съседна Румъния. Вирусът

...
28 души са починали заради грип в съседна Румъния. Вирусът
Коментари Харесай

Как да се предпазим от грипа убиец

28 души са умряли поради грип в прилежаща Румъния. Вирусът е взел 9 жертви и в Хърватия. Висока заболеваемост има също в Турция, Босна и Херцеговина. В Румъния, както и у нас, циркулират вирусите от вид А.

Различното разпространяване на вирусите се дължи на това каква част от популацията е сензитивно към този вирус – каква част от хората са се срещали с него в предходния сезон, уточни проф. доктор Нели Корсун, Национална лаборатория "Грип и ОРЗ ".

Пенка Динева е с неврологично заболяване и през днешния ден се е приготвила за постъпване в болница. Върнали я поради грипната зараза и подозрения, че самата тя се разболява.

Застрашени от утежняване на здравето поради вируса са най-много хора над 65 години, деца под 5, и пациенти с хронични болести.

Грипът е палач! Това е доста тежка, сериозна зараза, тестване за организма и е доста рисков, когато попадне на слаб организъм, уточни доцент доктор Петър Атанасов, шеф клиника Вътрешни заболявания, представен от БТВ.

За увреждането на имунитета спомагат нередовното хранене, недоспиването и напрежението.

Признаците са разнообразни. Основните признаци за грипна зараза са сърцетуптене, зной, гадене, повръщане, профузни диарии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР