28 души от цял свят с различни професии и интереси

...
28 души от цял свят с различни професии и интереси
Коментари Харесай

Българка може да участва в полярна експедиция в Лапландия

28 души от целия свят с разнообразни специалности и ползи ще изминат 300 снежни километра с кучешки впряг.

Диляна Лулчева се състезава в категорията "Свят " и посредством онлайн гласоподаване към този момент е 13-та измежду повече от 400 души.

Българката е решена без значение дали ще получи късмет за присъединяване в експедицията, да посвети това предизвикателство на нов план за деца аутисти, с които всеки ден работи като психолог и логопед.

Температурата на въздуха е сред минус 20 и минус 30 градуса. 6-дневното снежно премеждие "Фйерлавен полар " в Северна Скандинавия включва каране на шейна сред 6 и 8 часа дневно, хранене на 250 кучета, спане на палатка, палене на лагерен огън и още провокации.

Студът и физическото натоварване обаче не плашат българката Диляна Лулчева. Мечтае да се включи в полярна експедиция от години и посвещава присъединяване си на благородна идея.

Проектът се назовава "Хвърчила " и ще има по едно излизане измежду природата месечно. Предвижда се 12-те модула да бъдат снимани с камера и включени във филм.

С него Диляна се надява да покаже на сътрудниците си и на родители на деца с аутизъм, че могат да реализират необикновен триумф в развиването на малчуганите, в случай че ги предизвикват да излизат на открито, измежду природата, в другарска среда.

"Престанем ли да търсим и да се движим, Земята стопира да се върти! " е мотото, с което Диляна се състезава за присъединяване в полярната експедиция. Българката е на 13-та позиция в своята категория с повече от 1800 гласа.

Вотът продължава до 14 декември. Събралият най-вече гласове във всяка категория ще взе участие в надпреварата. 14 души ще се излъчат от жури. Общо 20 българи вземат участие в състезанието за полярна експедиция, която ще се реализира следващата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР