28 души бяха ранени при сблъсъци между протестиращи и местната

...
28 души бяха ранени при сблъсъци между протестиращи и местната
Коментари Харесай

При безредици в Каталуния бяха ранени 28 души

28 души бяха ранени при конфликти сред протестиращи и локалната полиция в Каталуния, оповестиха управляващите, представени от БГНЕС.
Сред получилите пострадвания са и 12 чиновници на силите на реда. Също по този начин се оповестява за един потърпевш публицист от каталунската телевизия TV3. Трима души са били арестувани за оказване опозиция на полицията.
В Каталуния през днешния ден стартира стачка на последователите на независимостта на района, която беше проведена от деятелите от придвижването „ Комитети за отбрана на републиката “. Те блокират автомобилни и железопътни пътища, палят гуми. Остават блокирани осем от главните транспортни трасета.
От разнообразни каталунски градове, измежду които и Барселона, има известия за манифестации срещу „ каталунското правосъдно дело “ във висшия съд на Испания.
Към безредиците се включиха и студенти, представители на висшия орган на самоуправление на региона, три партии, стремящи се към независимостта на Каталуния.
Също по този начин и две публични организации се оповестиха в поддръжка на митингите.
Бившият каталунски министър председател Карлес Пучдемон прикани в Туитър към „ непрекъсната готовност “.
На 12 февруари във висшия съд на Испания започнаха чуванията по така наречен „ каталунско дело “. На подсъдимата пейка са 12 души, обвинени по отношение на извършения на 1 октомври 2017 година референдум за самостоятелност на района и следващо оповестяване на суверенитет.
Конституционният съд и държавното управление в Мадрид оповестиха референдума за противозаконен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР