28 души бяха арестувани по време на безредици в Атина,

...
28 души бяха арестувани по време на безредици в Атина,
Коментари Харесай

Арести по време на безредици в Атина и Солун

28 души бяха задържани по време на вълнения в Атина, избухнали след мирната проява във връзка 46-ата годишнина от протеста в Атинската политехника.
Задържани бяха и 14 души в Солун, където над 10 хиляди души се включиха в демонстрацията, а анархисти подпалиха коли в центъра на града.
Над 30 хиляди студенти участваха в демонстрацията в Атина. Те носеха плакати против политиката на Съединени американски щати и Турция, както и скандираха против присъединяване на Гърция в НАТО, а също и против измененията в образованието. Студентите демонстрираха очевидно недоволството си от наличието на депутати от Сириза.
В квартал „ Екзархия “, прочут като център на анархистите, хвърляха камъни и саморъчни бомби против служителите на реда, които дадоха отговор със сълзотворен газ.
Студентите в град Патра също хвърляха камъни и бомби " Моллотов " против полицията, като и там управляващите използваха сълзотворен газ. А на остров Крит студентите не позволиха деятели и депутати от всички партии да вземат участие в демонстрациите, отбелязва БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР