28 български писатели, издателства и литературни клубове от страната ще

...
28 български писатели, издателства и литературни клубове от страната ще
Коментари Харесай

Десетки писатели се събират в Русе

28 български писатели, издателства и литературни клубове от страната ще трансфорат Русе в център на актуалната литература. Събитието ще се състои на 6 и 7 септември 2019 година в двудневен формат в парка на Военен клуб - Русе. 
Със самобитната си „ офанзива “ от книги и създатели, Клуб „ Мечтание “ кани всички русенци и посетители на града да посетят изложението-базар „ Десант на книгата “. Писателско-читателският конгрес е първи по рода си за Русе. Проектът се реализира по стратегия „ Знание и напредък ”, осъществена от Фондация “Русе – град на свободния дух ”, с поддръжката на Фондация „ Еконт ”.
„ Десант на книгата “ цели да показа пред необятната аудитория новите заглавия на 2019 година, както и модерни български създатели. 6 септември е очакван за литература за възрастни и  представя новите заглавия за 2019 година 7 септември е непокътнат за детската публика, която лично  от създателите ще бъде осведомена с прелестни и забавни книжки.
Събитието ще е съпроводено от съпътстващи начинания като „ Творилници за разкази “, показване на забавни креативен похвати, флашмоб с четене на книги, конкурс за най-интересен детски костюм от литературно произведение, драматизация на вълшебна приказка и други. Организаторите са възнамерявали и детски работилници-творилници с художници-приложници и музикална работилница с гост-музиканти., а една от изненадите е концерт на Иво Минчев и група „ Коприва “
Организаторите споделят, че нито едно от децата, взели участие в състезанието „ Моето мислено странствуване “, или посетили „ Десанта на книгата “ няма да си тръгне с празни ръце. Награждаването на участниците от състезанието ще се състои на 7 септември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР