28 603 нарушения на скоростните режими са констатирани на територията

...
28 603 нарушения на скоростните режими са констатирани на територията
Коментари Харесай

Над 28 000 нарушения на скоростта установени за шест дни

28 603 нарушавания на скоростните режими са установени на територията на цялата страна по време на последната профилирана полицейска интервенция. Тя се организира в дните от 6 до 12 август и бе проведена от Европейската мрежа на службите на пътна полиция - TISPOL.

„ Най-много нарушавания са открити на територията на Столична дирекция на вътрешните работи – 3212, ОДМВР-Велико Търново – 2171, и ОДМВР-Благоевград – 1831 “, заключи основен контрольор Росен Рапчев от отдел „ Пътна полиция “ към Групово дело „ Национална полиция “, съобщи БГНЕС.

Той напомни, че сходна интервенция се състоя и през месец април т.г., когато бяха открити 26 325 нарушавания, и разясни, че растежът на установените нарушавания отразява както засиления надзор, по този начин и недисциплинираността на водачите по повод спазването на скоростните режими.

В календара на TISPOL са планувани две интервенции за скорост годишно – през месеците април и август. През 2017 година, по време на инспекциите през лятото, на територията на целия Европейски съюз бяха открити общо над 660 000 нарушавания на скоростта, а у нас - 19 000.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР