28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата

...
28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата
Коментари Харесай

29 млн. от хазната за клана на министър - slava.bg

28 590 170 млн. лева са усвоили компаниите на бащата на министъра на туризма Николина Ангелкова и на съдружника на брачна половинка й от джоба на данъкоплатеца, до момента в който тя се подвизава на високи публични длъжности като началник звено и заместник-министър на районното развиване и началник на АПИ, а след това като министър на превоза и на туризма, разкрива с документи Биволъ. Потърсихме за коментар медийния консултант на министъра още в неделя, само че не получихме каквато и да било информация до публицистичното привършване на броя. А тематиката е гореща. Още повече, от активността на част от компаниите в клана се облагодетелства и братът на еврокомисаря Мария Габриел, който прави 109 000 лева от пазаруването на невероятно ниска цена на апартамент от сдружението и го завърта с голяма облага.

Ето какво сочи следствието на Биволъ по общодостъпните данни от Агенцията за публични: “ Фирми и консорциуми с присъединяване на Панайот Панайотов, татко на министъра на туризма Николина Ангелкова, са спечелили публични поръчки за близо 13 милиона лева.(12 815 580 лева – б.р.)

Панайот Николов Панайотов е съсобственик на Графит Комерс ООД, записана в Кърджали. Обществените поръчки извоювани от тази компания (вкл. и в консорциумите Женда ДЗЗД и Баните ДЗЗД, в които компанията има дребен дял) са главно за строителство и ремотни на пътища и мостове. Общата сума е 11 855 469 лева Това демонстрира информация в данните от регистъра на Агенцията за публични поръчки. Отделно от това обединяването БГ ГРУП 2010 ДЗЗД с 50% присъединяване на Графит Комерс е спечелило поръчки за 960 111 лева от община Кирково.

Ангелкова е една от трите дъщери на Панайот Панайотов, само че е единствената, която е избрала да носи бащиното име на татко си, а не фамилното. Преди да стане министър на туризма през 2014 година, Николина Николова (при ръководството на Царя и Движение за права и свободи е помощник на известния народен представител Рамадан Аталай, очевидно по кърджалийска линия, след идването на ГЕРБ – б.р.) поредно работи в Министерството на районното развиване и благоустройството като шеф на дирекция, член е на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура, а до 2013 година още веднъж при кабинета Борисов

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР