277 са установените нарушения на Закона за движение по пътища

...
277 са установените нарушения на Закона за движение по пътища
Коментари Харесай

Черна статистика! 6 тежки катастрофи окървавиха пътищата в Монтанско за 10 дни

277 са откритите нарушавания на Закона за придвижване по пътища през първия стадий на акция „ Зима” в област Монтана, чийто акцент бе сигурността на пътните транспортни средства. През първите 10 дни на ноември са регистрирани 6 тежки пътно-транспортни катастрофи, с 9 ранени жители. Контролните органи са съставили 170 акта и 84 фиша.
Освен водачи са санкционирани 2-ма пешеходци и 1 мотоциклетист. Заловени са 5 водачи след приложимост на алкохол и 5-ма непровоспособни. Прекратена е регистрацията на 5 транспортни средства.
От понеделник стартира втория стадий на акция „ Зима”. През 10-дневната акция, чието мото е „ Пешеходци и водачи за приемливост на пътя “, контролът ще бъде ориентиран към съблюдаване от пешеходците на разпоредбите за безвредно секване, както и за предоставяне на преимущество на пешеходците от страна на водачите на коли. При нарушавания ще бъдат налагани ефикасни наказания. Специално внимание ще се обръща на пешеходците, движещи се в тъмната част на денонощието, изключително отвън обитаеми места.
На 17 ноември в храмовете на всички публични религии в страната ще бъде маркиран Световният ден на възпоменание на жертвите от пътно транспортни катастрофи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР