275 души, заемащи висши държавни длъжности, имат несъответствия в подадените

...
275 души, заемащи висши държавни длъжности, имат несъответствия в подадените
Коментари Харесай

Цветан Цветков: Устойчива тенденция е да не се декларират пред Сметната палата определен тип обстоятелства

275 души, заемащи висши държавни длъжности, имат несъответствия в подадените имуществени заявления. Този факт разяснява в студиото на " Нещо повече " ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков .

6900 са тестваните лица. Причината за високия брой лица е, че имахме два Народното събрание. Единият парламент приключи активността си, другият стартира, имахме и служебно държавно управление. Става дума за 6900 декларация, само че общата численост е към 15 000 тествани, сподели Цветков.

Устойчива наклонност е да не се заявяват пред Сметната палата избран вид условия, сподели в интенрвю за " Нещо повече "

Той направи ангажимента, че политиката на Сметната палата е да не разяснява съответни лица, само че да обезпечи повече гласност и бистрота на лицата на висши държавни длъжности.

Освен несъответствията има и непосочване на ипотекарни солидарни отговорности. Това са най-значителните по мярка несъответствия в декларацииите, означи Цветков.

Законът не планува да постановяваме санкции, а да уведомим Национална агенция за приходите или ДАНС. Те би трябвало да извършат съответните инспекции дали лицето е получавало подобаващите хонорари, с цел да придобие сходни парцели, изясни Цветков.

Силно се надявам, че с даване на повече принадлежности за инспекция на лицата, заемащи висши държвани длъжности, ще се увеличи и успеваемостта, сподели още Цветан Цветков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР