275 души от властта имат несъответствия в обявените пари и

...
275 души от властта имат несъответствия в обявените пари и
Коментари Харесай

275 от властта с разминавания в обявени пари и имоти

275 души от властта имат несъответствия в оповестените пари и парцели, които са заявили пред Сметната палата.

147 са несъответствията при годишни заявления или уведомления през 2017 година, 128 са при встъпителните и финалните заявления за интервала от 1 януари до 10 ноември 2017 година, написа в. "24 часа ".

В огромна част от случаите несъответствията са свързани със забравено регистриране на данни на брачна половинка или брачната половинка, възнаграждения, ниви, добита част от парцели.

17 са депутатите с разминавания в декларациите. Най-голямото е при Йордан Апостолов от “Обединени патриоти”. Той не е оповестил равнища от 1 дка, лозе от 625 кв. м, право на градеж на селскостопанска постройка. Апостолов не е показал и дълг от 1,4 млн. лева към юридическо лице.

Даниела Малешкова от ГЕРБ не е показала присъединяване на брачна половинка си във компания “Тракия строй ПЗ”. Таня Петрова не е заявила притежавано право на прилагане върху жилищна постройка от 285 кв. м.

От Българска социалистическа партия има девет депутати с разминавания - Весела Лечева, Жельо Бойчев, Петър Кънев, Георги Стоилов, Георги Йорданов, Димитър Георгиев, Иван Димов, Иван Генов и Михаил Христов. Пропуските са свързани с непосочена лека кола на брачната половинка, присъединяване във компании или приходи.

При трима депутати от “Воля” - Симеон Найденов, Нина Пейчева и Андон Дончев, също има несъответствия в подадените им заявления. Единственият от Движение за права и свободи с разминаване в оповестеното е Симеон Симеонов. Той не е заявил, че брачната половинка му има апартамент в София и джип.

Новият началник на ДНСК Иван Несторов не е показал половина част от равнища в село Търнак. Емил Кало от управлението на АБВ не е оповестил хонорар от 200 лева, както и 2160 лева на брачната половинка си. Конституционната съдийка Мариана Карагьозова не е заявила приходи на брачна половинка си за 47 974 лева

Шефът на Агенцията на хората с увреждания Минчо Коралски не е показал две ниви с повърхност от 34 дка в село Черково.

Несъответствия са открити главно на шефове на извънпарламентарни партии, измежду които Земеделски национален съюз, Български либерален център, Български социалдемократи, Земеделски съюз “Александър Стамболийски”, АБВ, Съюз на демократичните сили, ДСБ, “България на гражданите”.

Единственият водач на партия, който не е заявил приходи от друга стопанска активност в размер на 9357 лева, е Татяна Дончева.

Лидерът на столичните социалисти и общински консултант Калоян Паргов не е заявил приходи от присъединяване в управителни препоръки за 41 223 лева и 6340 лева отвън тези за заеманата служба.

Най-много в листата с разминавания са кметове, зам.-кметове и ръководители на общински препоръки. По-голямата част от тях са от общини Пирдоп, Кричим, Исперих, Две могили, Аврен, Сапарева баня и други, като част от разминаванията не са основни.

Най-голямото е на ръководителя на общинския съвет във Венец Бейзат Садък Яхя. Той не е заявил обвързване от 4,6 млн. лева към юридическо лице.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР