2707 деца са приети на първо класиране в общинските училища

...
2707 деца са приети на първо класиране в общинските училища
Коментари Харесай

92% от първокласниците във Варна са приети по първо желание

 2707 деца са признати на първо класиране в общинските учебни заведения във Варна. 92% от тях са признати по първо предпочитание, 5% - във второто мечтано училище и 3% са по трето и последващо предпочитание, оповестяват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Само 3 деца, които са от групата с минимална уседналост на адреса под 1 година, не са класирани в учебното заведение, в чийто съседен район имат адресна регистрация. 91 деца не са класирани, тъй като са кандидатствали единствено за учебни заведения, за които нямат адресна регистрация или са показали единствено едно учебно заведение. Некласирани все още съставляват 3% от всички кандидатствали за банкет в първи клас, като след първото класиране незаетите места са 327. Записването на признатите първокласниците ще се организира в интервала от 12-ти до 16-ти юни. 

В образуваните в няколко общински учебни заведения подготвителни групи за 5- или 6-годишни деца са признати на първо класиране общо 282. От тях всичките 5-годишни  - 54 на брой, са признати по първо предпочитание. При 6-годишните деца, 89% са класирани по първо предпочитание, 8% – по второ предпочитание и единствено един % са по трето и последващо предпочитание. Общо 29 деца от прилежащи региони на учебни заведения не са съумели да се класират, като 26 от тях са с минималната уседналост на адреса на детето под 1 година в региона на учебното заведение. Тези деца ще могат да аплайват за второ класиране в учебните заведения, в които има оповестени свободни места, показват от дирекция " Образование и юношески действия “ към Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР