27-ти ден протести и блокади. Три кръстовища в София остават

...
27-ти ден протести и блокади. Три кръстовища в София остават
Коментари Харесай

27-ми ден на протести, блокада вече има и във Варна

27-ти ден митинги и блокади. Три кръстовища в София остават затворени. Палаткови лагери има на „ Орлов мост ”, на площад „ Независимост ” и на Ректората. Заради блокирания център, тапи тази заран имаше по множеството съществени артерии в града. Палатков лагер към този момент има и във Варна, в пространството пред общината. Остава барикадата и в Старозагорско, съобщи

В столицата и довечера недоволните се готвят за трансформиралото се в обичайно шествие от Министерския съвет до „ Орлов мост ".

Пред Софийския университет към този момент трето денонощие стои и бусът на майките на деца с увреждания от Системата ни убива. „ Той не е спрян да напусне кръстовището. Не е позволен до „ Орлов мост ”. Бусът може да тръгне в каквато желае посока ”, съобщи комисар Тони Тодоров - зам.-началник на Отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

Единствените места, през които бусът не може да премине, са блокираните кръстовища, настояват от полицията. Между палатките се позволяват единствено коли за спешна помощ.

Снощи, шествието на протестиращите мина през централните улици и булеварди до постройката на Европейската комисия в столицата. Последва шествие до палатковите лагери на Ректората и „ Орлов мост ”. 

Първо денонощие на обсада с палатков лагер и във Варна. Затворено е пространството пред общината.

Недоволните от ръководството довечера още веднъж се събират на митинг при палатките.  Въпреки че полицията пренасочи придвижването, блокадата затрудни трафика в централната част на града.

Снощи, по време на митинга пред общината, част от хората разпънаха палатките си в центъра на кръстовището пред общината. Палатковият лагер остана през цялата нощ, а на сутринта стана мотив за тапи в час пик. Протестиращите са безапелационни - остават в лагера си на кръстовището до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им.

От полицията регистрират, че последните 24 часа митинг във Варна са протекли умерено.

В Старозагорско протестиращи остават към този момент пети ден на подстъпите към автомагистрала „ Тракия “. Те се пробват да стигнат до аутобана от петък вечерта, само че полицията ги спря.

В отворено писмо до институциите, протестиращите настояха кметът на Стара Загора Живко Тодоров да употребява пълномощията си и да изиска отдръпването на органите на реда, които не пропущат прекосяване през блокадата. Те желаят да преминат с колите си през републиканския път и през автомагистралата, без да я блокират.

Основните им претенции са за оставка на кабинета, основния прокурор и предварителни избори.

Тази вечер протестиращите възнамеряват да създадат конферентна връзка с други горещи точки в страната, където са построени палаткови лагери.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР