27 служители на МВР са заразени с КОВИД-19, като един

...
27 служители на МВР са заразени с КОВИД-19, като един
Коментари Харесай

27 служители на МВР са заразени с коронавирус

27 чиновници на Министерство на вътрешните работи са инфектирани с КОВИД-19, като един от тях към този момент е оздравял. Това съобщи на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи - гл. комисар Ивайло Иванов. Той разгласи и резултатите от бързите проби на всичките 1000 чиновници, като огромна част от тях са били на КПП-тата в Банско. Само 9 са били с позитивни проби. Припомняме, че измежду мобилизираните служители на реда бяха и такива от пловдивската жандармерия, написа trafficnews.bg.

„ Заразените служители на реда са 27 от цялата страна, 1 е оздравял. Не мога да кажа по какъв начин са се заразили, дали от работните си места, защото всички са от друго звена от Министерство на вътрешните работи.

При нас се съблюдават всички написания и инструкции, има задоволително защитни средства и сме добре предпазени. На никой не е отказано да се тества. В Бургас и Плевен имаше звена за тестване на чиновници от всички звена на регионалните дирекции. Ако имат признаци, на никой не е отказана карантина или отпуск. Не може да си позволим да абдекираме, само че в случай че има чиновник, който е бил контактен със инфектиран, незабавно ще се тества. При негативен резултат се връща на работа”, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по време на брифинг, обвързван с подхванатите ограничения към празниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР