27-годишният Иван Т. от Девня, предаден на съд с обвинителен

...
27-годишният Иван Т. от Девня, предаден на съд с обвинителен
Коментари Харесай

Майка и син продават наркотици от дома си в Девня

27-годишният Иван Т. от Девня, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за държане за разпространяване на марихуана, получи наказване 2 год. отнемане от независимост при общ режим и санкция в размер на 5000 лв.. С присъдата на Варненския областен съд в тежест на девненеца са и разноските по делото. Иван Т. беше обвиняем дружно с майка си по това наказателно дело. По-рано обаче тя подписа съглашение с Окръжната прокуратура, което съдът утвърди, и получи условно наказване.
Иван и майка му Ивелинка живеели на един адрес в Девня. С разпространяване на опиати се занимавали още от 2013 год. На 30 март 2016 година очевидец по делото решил да си купи доза марихуана от вкъщи на двамата.

27-годишният Иван отсъствал от вкъщи си. Наркозависимият изискал да закупи доза марихуана от майката му, която му продала топче тревиста маса за 5 лв..

След покупката очевидецът бил спрян за инспекция от полицейски чиновници. Мъжът разкрил пред проверяващите, че е закупил опиата от вкъщи на Ивелинка и Иван. Предприети били следствени дейности в дома на майката и сина, откъдето били конфискувани електронна везна и опиати. Така против него и майка му било формирано досъдебното произвеждане за държане за разпространяване на наркотични субстанции без съответно позволение и в съучастничество - закононарушение по член 354а, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР