27-годишният Иван Димитров, който работи като здравен медиатор в Община

...
27-годишният Иван Димитров, който работи като здравен медиатор в Община
Коментари Харесай

Задържаха млад мъж пред гише на КАТ, защото бил издирван от четири месеца

27-годишният Иван Димитров, който работи като здравен посредник в Община Твърдица, е бил арестуван пред гише на КАТ в Сливен, без да му обяснят с какво се е провинил. Оказало се, че без да подозира даже, той е бил разгласен за държавно търсене преди четири месеца, оповестява бТВ.

„ Той е общински чиновник и има непрекъснат адрес. Не е престъпно проявен, само че все пак е бил   арестуван, до момента в който си подавал документите в КАТ “, съобщи водещият на „ Тази заран “ Антон Хекимян, написа novini.bg.

Иван Димитров живее от години със фамилията си на непрекъснат адрес в град Шивачево. Той схванал, че е търсен пред гишето на КАТ в Сливен, където подал документи за професионален водач.

„ Отидох да подам документи за добита нова категория в КАТ и оттова ми ги задържаха. След към 20 минути пристигна патрулка с двама служители на реда, които ми споделиха, че би трябвало да посетим ръководството “, споделя мъжът.

Случката се разиграла пред очите на десетки чакащи на гишето.

„ Питах ги защо става въпрос и те ми обясниха, че съм бил пуснат за общонародно търсене. Като започнах да задавам въпроси, ми споделиха да не им изгубвам времето и да не ги нервирам “, прибавя Иван.

В полицията той схванал, че от 19 февруари е разгласен за общодържавно търсене като очевидец по дело, за което не са го търсили в къщи и не е получавал призовка.

„ Познавам се с всички служители на реда в Шивачево. Няма никакъв проблем те да ме намерят “, посочи търсеният.
„ Никой не е ми е споделил по какво дело съм очевидец. До момента никой не ми е дал никакви пояснения “, споделя той.

От полицията в Сливен настояват, че Иван е търсен като очевидец по досъдебно произвеждане. Един от методите за откриването на такива лица бил задържането им на гишетата, когато търсят административни услуги.

За услугата, която той е поискал, има алтернатива да бъде предоставена информация дали това лице се търси, изясни представителят на ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен Първолета Мандинска.

Издирван е на адреса, който е показал, твърди тя.
В полицията му връчили призовка да се яви в София на 21 юни
Иван живее в боязън и не знае какво да чака.
Мъжът не е решил дали да търси отговорност от институциите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР