27-годишният Ангел Георгиев от Димитровград, който бе обвинен в убийството

...
27-годишният Ангел Георгиев от Димитровград, който бе обвинен в убийството
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест мъжа, пребил до смърт баща си в Димитровград

27-годишният Ангел Георгиев от Димитровград, който бе упрекнат в убийството на 71-годишния си татко, излиза от ареста с мярка за неотклонение „ домакински арест ” “, който ще се управлява с електронно устройство. Това реши през днешния ден Пловдивският апелативен съд, откакто преди няколко дни Окръжен съд – Хасково бе наложил най-тежката мярка по отношение на Георгиев.
Прочетете още
Престъплението се случи на 23 март 2023 година в град Димитровград, като в дома си, след скандал за пари с татко си, обвиненият му нанесъл побой. Пострадалият бил откаран в болница, където макар оказаната му здравна помощ, умрял. Синът му е бил арестуван по обвиняване за съзнателно умъртвяване на родителя си.

Така откакто се срещна с материалите по делото и изслуша страните, апелативните магистрати решиха, че не споделят претекстовете на Хасковския областен съд, макар че има минимални доказателства, сочещи за съпричастност на Ангел Георгиев към действието, в което е упрекнат.

Съдът одобри, че с оглед чистото му правосъдно минало и положителни характеристични данни, не съществува заплаха при по-лека мярка обвиненият да се укрие и да извърши друго закононарушение, само че поради честите му пътувания до Германия, му наложи възбрана да напуща страната.

Определението е дефинитивно.

Снимка:Архив

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР