27-годишната Стефка Парова от Смилян е една от пишман гурбетчийките

...
27-годишната Стефка Парова от Смилян е една от пишман гурбетчийките
Коментари Харесай

Българка с разтърсваща изповед за кошмара по време на гурбета в Англия. Тя е

27-годишната Стефка Парова от Смилян е една от пишман гурбетчийките завърнали се от Лондон. Пред " Марица " дамата описа, че за Острова на 8 февруари тръгнали 15 души от България.

Четирима били от Смилян, останалите от Смолян, Асеновград и Ямбол. Минка Ясенова от Устово събрала групата, като повела с нея и двете си дъщери, зетя и снаха. Минка работила много време във фермата и търсела хора за работа. 

Обяснила, че била помолена от шефа на тази компания. Условията били - заплащане по 11 паунда на час, 6-7 ч. работа дневно, нощувало се в каравани. Когато групата пристигнала на място обаче, се оказало, че каравани няма и всеки от новодошлите би трябвало да работи по 1 ден в седмицата против 30 паунда, описа Парова. Според нея кошмарът почнал още от летището при заминаването за Лондон. За една от дамите от Смилян се оказало, че няма билет. На нейно място имало друго попълнение, написа Блиц.

Когато пристигнали  посред нощ до караваните, след 4 часа пътешестване от летището, се оказало, че порталът бил затворен и няма кой да ги настани. 

" Минка се чудеше къде да ни постави. Луташе се като луда, най-после българин, който работи там, Станчо, който е наел по-голяма каравана, се смили и одобри 8 индивида от нас. В друга каравана се настаниха още пет. В последна сметка двама останаха в кола да спят пред караваните ", описа Парова. След диалог с компанията дали ще се подписват контракти, Минка споделила на българите, че би трябвало да дадат по 100 паунда. Групата обаче не можела да обезпечи парите, защото платила транспорта от летището и храна. 

Така се наложило всеки самичък да се избавя. Българка подслонила 6 души, с цел да могат да си намерят по-изгодни противоположни билети за България. Семейство от Асеновград обаче се оказало в цялостна невъзможност. Тъй като нямали никакви пари, останали да следват Минка, като се надявали, че все някъде ще намерят да се подслонят.  

" Мисля, че за нас е редно да заведем дело и не толкоз за парите или за сензация, машинация е. Разбрах, че още хора е трябвало да тръгнат след нас. Искаме да не се лъжат хората, да няма други потърпевши, тъй като кошмарът е значителен. За първи път моето семейство взехме решение да излезем и вярвайте - това ще остане контузия за мен за много дълго време ", изясни Парова. 

Минка Ясенова не бе открита за коментар. Медията е подготвена да  даде право на мнение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР