27-годишната Ребека Шарък помни отлично не само какво е хапнала

...
27-годишната Ребека Шарък помни отлично не само какво е хапнала
Коментари Харесай

Жената с най-невероятна памет помни всеки детайл от живота си

27-годишната Ребека Шарък помни чудесно освен какво е хапнала през вчерашния ден за обяд, само че и всеки дребен подробност от живота си от 12-годишна възраст насам.

Тя страда от рядко заболяване, с което са диагностицирани едвам 80 души в света, давайки им свръхестествено мощна памет.

Ребека, която е родена в английския град Бризебейн, помни безусловно всичко от 12-та си годишнина и може в детайли да опише какво е правила всеки един ден, както и да цитира дума по думa обичаните си книги от поредицата Хари Потър.

Първият ѝ спомен е, когато била бебе на 12 дни и родителите ѝ я сложили на шофьорското място в колата им, с цел да и създадат закачливи фотоси. Спомня си и първия си рожден ден, както и рокличката, която ѝ била много неуместна.

Като по-голяма Ребека можела да се върне много по-детайлно обратно в спомените си и да каже с акуратност каква е била прогнозата за времето предходната година.

Тя счита болестта си за благословия, въпреки че както хубавите моменти, толкоз ясно помни и мъчителните случки в живота си и ги претърпява още веднъж и още веднъж.

Британката е включена в редица изследвания, които изследват дълбините на човешкото схващане и подсъзнание. Благодарение на нея учените се надяват един ден да открият лекарство против деменция и Алцхаймер.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР