27-годишната нюйоркчанка беше обвинена в кражба и изпиране на над

...
27-годишната нюйоркчанка беше обвинена в кражба и изпиране на над
Коментари Харесай

Американка купувала биткойни за Ислямска държава

27-годишната нюйоркчанка беше упрекната в кражба и изпиране на над 85 000 $ като посредством биткойни и други криптовалути за финансиране на "Ислямска страна "

Съединени американски щати предизвестиха да се внимава с криптовалутите

Зобия Шанан, която е с пакистански генезис, е работила като лаборант в болничното заведение в Манхатън с годишен приход над 70 000 $. Преди две години изненадващо напуща работа и отпътува за Йордания, дружно със сирийско-американска здравна асоциация. По време на работата си е попаднала в бежански лагер, където, съгласно обвинителите е „ била повлияна от идеологията на „ Ислямска страна “.
 Софтуерен инженер от Съединени американски щати си е направил лични биткойни, с цел да илюстрира по какъв начин би изглеждала виртуалната валута Софтуерен инженер от Съединени американски щати си е направил лични биткойни, с цел да илюстрира по какъв начин би изглеждала виртуалната валута
Тя е упрекната, че е измамила огромен брой финансови институции; употребила е над шест кредитни карти, изпирала е парите посредством биткойни и ги е употребила за подкрепяне на терористите. За задачата били употребявани основно петролни компании в Китай, Пакистан и Турция. След сполучливата задача, обвинената възнамерявала да се причисли към групировката. Властите разкрили доказателства за изследване от нейна страна на пропагандни уеб сайтове и обществени мрежи.

Била арестувана при опит да напусне Съединените щати от летище Кенеди и да замине за Сирия откакто не съумяла да даде безапелационни пояснения за задачата на пътуването си. Следващото съвещание е на 5-ти януари. Заплашват я 30 години затвор.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР