27-годишен мъж уби майка си в Пловдив, в общинско жилище

...
27-годишен мъж уби майка си в Пловдив, в общинско жилище
Коментари Харесай

Експерт по психиатрия след убийството в Пловдив: Националната програма за психично здраве е само документ

27-годишен мъж умъртви майка си в Пловдив, в общинско жилище през вчерашния ден, напомня Нова тв. Близо 10 дни мъжът е живял с натрупа на дамата, с цел да вземе пенсията й. Става дума за психологично болен човек и скандал за пари.

``
реклама

" Става въпрос за ендогенна неуравновесеност, при коята са налице опасности от връждебно и нападателно държание към близките и към себе си ", разяснява случая проф. Дроздстой Стоянов, специалист по психиатрия.

``
реклама

Националната стратегия за психологично здраве беше единствено документ. Трябваше болните да бъдат реинтегрирани. За огромно страдание в този миг всички процедури в него не са спазени. Засега се работи единствено в болнични заведения, които са в неприятно положение или са ситуирани по този начин, че не са подобаващи да са здравни заведения. На доктрина би трябвало да следи областен психиатър, само че това не се случва. Един мултидисциплинарен екип би трябвало да следи тези пациенти. Да се организира ранна намеса.

В момента отговорността е напълно политическа. Документът е подаден преди две седмици в Министерство на здравеопазването. Дали тази стратегия ще бъде осъществена зависи напълно от Министерството на здравеопазването. В момента има 4 млн евро. Проблемът е в това, че визията на взимащите решения е, че тези средства би трябвало да бъдат вложени в строителни действия на материална база за пациенти от затворен вид. Заради страха на обществото - болните трябва да бъдат затворени. Но тези средства би трябвало да бъдат употребявани за преструктуриране. Държавата регистрира броя единствено на тежките случаи. От Европейската комисия желаят да провиснал 54 млн евро. Стратегията за лекуване на психологично болните има, само че към този момент тя е единствено на лист хартия. ", разяснява психиатърът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР