27-годишен мъж, който живеел с майка си, нямал приятели и

...
27-годишен мъж, който живеел с майка си, нямал приятели и
Коментари Харесай

Кой е нападателят от Хале: живял с майка си, некадърен стрелец, сърдит на феминизма

27-годишен мъж, който живеел с майка си, нямал другари и се отказал от университета след първата година – това е описанието на Щефан Б., който атакува синагога в немския град Хале по-рано тази седмица.

Въоръженият с огнестрелно оръжие нападател се опита да щурмува еврейския храм, цялостен с богомолци, в сряда по време на свещения еврейски празник Йом Кипур. След като нахлуването му в синагогата бе предотвратено от защитата й, той простреля двама души на открито. В същото време излъчи нападението онлайн във видеоплатформата " Туич ".

Преди това е качил 11-страничен " манифест " в немския конгрес Kohlchan, посещаван от крайнодесни. В него Щефан Б. написа, че се надява да убива евреи и мюсюлмани и да подпалва синагоги и джамии. Във видеото си пък се оплаквав, че феминизмът понижил раждаемостта в Европа и това било опрощение да се канят имигранти.

" Той не харесваше нито себе си, нито света, постоянно някой различен му беше отговорен ", споделя татко му пред в. " Билд ".

За известно време той е служил и в армията, само че без да получава характерно образование, твърди източник на организация " Ройтерс ". По време на нападението единствено неприятната му пукотевица и направените с 3-Д принтер оръжия са предотвратили това още 9 души да бъдат ранени, съобщи обвиняването по време на първото правосъдно съвещание през вчерашния ден.

Същите или сходни гледни точки изповядват и други стрелци от последните месеци – Брентън Тарант от Крайстчърч, Нова Зеландия и въодушевеният от него Патрик Крусиъс, който мазета 22 души в Ел Пасо, Тексас.

В техните прокламации също се приказва за миграцията и страха, че белите хора ще бъдат сменени от други раси, те също бяха публикувани в крайнодесни платформи, а убийствата им – предавани онлайн в обществените мрежи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР