27 гимнастички на ЖКХГ „Анелия“ (Мездра) на възраст от 7

...
27 гимнастички на ЖКХГ „Анелия“ (Мездра) на възраст от 7
Коментари Харесай

Златните момичета на Мездра положиха успешно изпит за първо спортно-техническо ниво /снимки/

27 гимнастички на ЖКХГ „ Анелия “ (Мездра) на възраст от 7 до 14 години поставиха сполучливо изпит за Ниво 1 от Програмата на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) „ Спортно-технически равнища в художествената гимнастика „ Златна роза “. Той е наложителен за всички подрастващи грации, с цел да бъдат картотекирани и да вземат участие в надпреварите от Държавния състезателен календар на БФХГ.
Изпитната комисия бе в състав: Мария Петрова - вицепрезидент на БФХГ и президент на Техническия комитет на European Gymnastics, Мария Кънчева, член на Треньорската комисия към БФХГ и Любомира Казанова - треньор на ансамбъла дами на Семеен кодекс „ Левски Илиана “, държавен първенец за 2019 година
Спортно-техническите равнища „ Златна роза “ на БФХГ съставляват система за оценяване на подготовката, възстановяване на техниката и уеднаквяване осъществяването на съществени извършения в художествената гимнастика при най-малките, създадени от Мария Петрова, Мария Гатева и Мария Кънчева. Те са още една опция за изява на всяко момиче и самопризнание за труда, както на гимнастичките, по този начин и на треньорите, които работят в клубовете.
В програмата са включени 10 равнища, които покриват четири типа подготовка: техническа с тяло и апарат, физическа, танцова и музикално-творческа подготовка. Във всяко равнище се съдържат 10 съществени групи извършения - положения и позиции, стъпки, талази, равновесия, въртения, скокове, акробатични извършения, проби за физическа подготовка, техника с апарат и музикално-творческа задача.
Всяка гимнастичка, положила сполучливо изпита за съответното равнище, получава документ и специфична шнола - розичка в цветовете на дъгата, която ще краси косите на отличилите се и ще демонстрира равнището, до което са достигнали - индиго, виолетова, синя, зелена, жълта, оранжева и алена. Последните три шноли са с цветовете на медалите - бронзова, сребърна и златна. Така всяка дребна прелест ще се стреми да усъвършенства равнището си, до момента в който се окичи със златна шнола.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР