27 385 служители на МВР са били ангажирани по охраната

...
27 385 служители на МВР са били ангажирани по охраната
Коментари Харесай

Над 27 000 полицаи са охранявали събития, свързани с европредседателството ни

27 385 чиновници на Министерство на вътрешните работи са били ангажирани по защитата на събития, свързани с европредседателството ни, заяви вътрешният министър Валентин Радев на кръгла маса в Народното събрание.
Тя е проведена от Комисията по вътрешна сигурност в Народното събрание и е на тематика постигнатото в региона на вътрешните работи по време на европредседателството.
Радев посочи още, че 15 688 служители на реда са охранявали НДК. 325 събития са се провели в София и страната, и 560 броя техника е била включена в защитата. Той посочи, че 100 % е изпълнен един от целите - сполучлива защита на европейските граници, както и повишението на информация. Качеството на информацията била една от централните тематики на Съвета по правораздаване и вътрешни работи.
"България свърши отлична работа ", похвали нашето европредседателство лекар Михаил Шпинделегер, който е общоприет шеф на Международния център за развиване на миграционната политика. Той също е посетител на кръглата маса.
Шпинделегер посочи, че страната ни е приела европредседателството в сложни времена, защото през 2018г. е имало 700 хиляди претенции за леговище в Европейски Съюз. В Австрия да вземем за пример били подадени 38 хиляди във Висшия съд против отвод за даване на леговище.
Австрийският посетител посочи и акцентирането върху тематиката за Западните Балкани.
На кръглата маса се разяснява и казусът с трафика на хора. Само в границите на нашето председателство е имало 2 национални осведомителни акции и 9 локални, заяви секретарят на Националната комисия за битка с трафика на хора Камелия Димитрова. В институцията са били получени 68 сигнала за евентуално потърпевши хора от трафик, като е било предоставена протекция на 15 потърпевши от трафик на хора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР