264 осмокласници прекрачиха за пръв път прага на легендарната Английска

264 осмокласници прекрачиха за пръв път прага на легендарната Английска ...

Николай Радев удари първия звънец в Английската.264 осмокласници прекрачиха за пръв път прага на легендарната Английска гимназия в Пловдив днес сутринта. На първия учебен ден те бяха посрещнати с хляб и сол, песни и танци. А "ветераните" от 12-ти клас не пропуснаха да подадат моркови на "зайците". Точно в 10 часа директорът на ЕГ "Пловдив" Николай Радев удари първия звънец и лисна менче с вода, заобиколен от деца в народни носии.

За директора това е двоен старт. Освен учебната година, той започва и предизборната си кампания за кандидат-кмет на Пловдив, издигнат от БСП.
"Винаги се чувствам прекрасно на този ден. Ако застанете и видите толкова млади хора с най-хубавата униформа, ще разберете защо винаги казвам, че аз съм най-големият директор от всички директори на училища в България", заяви той. Радев допълни, ме през ваканцията Докато учениците от Английската са продължили да творят и да разнасят славата на гимназията по света.
Евгени Стателов спечели златен медал на световната олимпиада по химия в Париж. Други ученици от Английската спечелиха първите места в световните университети. 1200 деца са участвали в олимпиадите у нас. Трима станаха лауреати - Евгени Стателов по химия, Надежда Калоферова по литература и Христо Колев по немски език. Георги Колев пък спечели първите места на олимпиадите по немски и английски език. Димитър Фердинандов и Анна Велкова триумфираха на други надпревари.

Радев съобщи, че бивш ученик, който следва медицина, се нуждае от помощта на родното училище. Петър Радев страда от сериозно заболяване, което застрашава живота му. "Голяма е сумата, която трябва да се събере за неговото здраве, но аз вярвам, че можем да помогнем. Ще направим благотворитерни акции заедно с Ученическия парламент. Отново ще покажем нашата сила и задружност", подчерта директорът.

Той пожела много усмивки и здраве през годината. "Бъдете щастливи заедно с Вашите учители и, надявам се, с мен. Да е успешна новата учебна година", Николай Радев.
Талантливите млади певици изнесоха рецитал, след което осмокласниците бяха въведени в класните стаи от учителите и от най-големите ученици.

По-късно гимназистите извиха огромно хоро на двора, а Радев показа, ме освен математиката и политиката, е вещ и в народните танци.

Марко по-късно в съседната Руска гимназия директорката Вихра Ерамян удари първия звънец. Учениците от двете елитни училища се отдадоха на забавлени я и разказваха спомени от ваканцията на съучениците си.

Източник: marica.bg