263 са положителни проби за изминалото денонощие, което е почти

...
263 са положителни проби за изминалото денонощие, което е почти
Коментари Харесай

Доц. Кунчев алармира: Ще наложим нови строги мерки срещу К-19!

263 са позитивни проби за миналото денонощие, което е съвсем равно на предходните 2-3 дни. Направени са 4853 теста. Все още държим. В съпоставяне от последните 2 седмици, растежът е малко с над 50%, само че към момента случаите са по-малко от 300 дневно. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в ефира на Нова тв.

"Бяхме на второ място по смъртност, към този момент сме на осмо място. Думата "смъртност " влезе в публичното пространство, също като заболеваемост. Хората са позитивни, не са заболели всички ", добави той.

Той добави, че държавното управление на Израел е затворило страната за 3 седмици и се надяват това да даде успеваемост.

"Характерното са вируса е, че е много динамичен. Август и септември задържахме ниска заболеваемост. Краят на септември стартира лек растеж. Страната с най-висока заболеваемост в Европа е Черна гора. Те бяха оповестили, че са се справили с вируса ", сподели още доцент Кунчев.

"Ще се наложат нови ограничения. Не блокиране, като пролетта, само че сигурно ще има нови строги ограничения. Имаше едно село, в което имаше взрив и не затворихме самото село, само че всички заведения в него ", съобщи той.

"10 души заразяват 11. Много е, само че не е задоволително, с цел да се стигне до групов имунитет. До 2-3 години може да стане това, само че нямаме толкоз време. Дай Боже да пристигна имунизацията и да е ефикасна, с цел да сложим завършек на тази драма. При всички заразни заболявания, в случай че 70-80% от популацията прекарват, се основава имунитет ", уточни доцент Кунчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР