26 земеделски организации не се отказват от протестите и продължават

...
26 земеделски организации не се отказват от протестите и продължават
Коментари Харесай

Земеделци и животновъди от великотърновско затвориха пътя Русе - Свиленград

26 аграрни организации не се отхвърлят от митингите и не престават да блокират пътища в разнообразни точки на страната. Недоволните ще показват декларация с подробните си претенции, които включват и оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев. Техни представители още веднъж ще договарят през днешния ден с държавното управление. Другата част от фермерите ще подпишат съглашение за ограниченията, с които страната ще подкрепи земеделските производители. Подписването на меморандум поставя завършек на техните протестни дейности.

Земеделци и животновъди от великотърновска област затвориха в 10.30 интернационалния път Русе - Свиленград край великотърновското село Поликраище. Пътят ще остане блокиран за четири часа, само че от самото начало ще бъдат пропускани леки коли.



" Оставка наложително, тъй като министърът не е пореден. Не може да се обявява, че ще бъде питан Брюксел или еди кой си ще бъде запитан по тази причина ние по какъв начин ще живеем, по какъв начин ще работим. нашите климатични условия са по-различни. Не може аз да се преценявам с някаква инструкция, която не дава отговор на времето ни. Безмитният импорт, който пуснаха на Украйна е нераглементиран за нас. Те не дават отговор на нито едно условие на Европейски Съюз било за екологичност, било за съблюдаване на пестициднтата инструкция ", съобщи Марин Богомилов- ръководител на земеделска кооперация в Поликраище.





" Подобен пъкъл не е бивал. Това е безспорна безредица било то от към условия, които би трябвало да съблюдаваме, бил то търговци, които ни оферират семена, торове и препарати, несъмнено и те би трябвало да оцеляват. От другата страна натиска за рентите и наемите, просто е безспорна кланица. Този бизнес би трябвало да може и да работи ", сподели Миглена Вашкова.



" Дойдохме на митинга, тъй като обичаме това, което вършим. Правим го с готовност. Това да създадеш нещо, да го видиш по какъв начин израства и просто желаеме да останем в България ", уточни Мария Георгиева.

Вижте повече в директното включване на Зорница Илиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР