26 студенти от Тракийски университет, специалност медицина, се включиха в

...
26 студенти от Тракийски университет, специалност медицина, се включиха в
Коментари Харесай

26 студенти-медици от Тракийски университет се включват в борбата с COVID-19

26 студенти от Тракийски университет, компетентност медицина, се включиха в битката с COVID-19, а трима към този момент са на първа линия.

Двама от студентите-доброволци са стажант-лекари в 6-ти курс Медицина Асие Кьорова и Александър Брънков, а третият Антон Видев е в 5-ти курс. Те описват, че са се присъединили, защото има огромен дефицит на медицински личен състав и желаят да бъдат съпричастни освен към своите сътрудници, само че и към обществото, борейки се против вируса. Обръщат се с зов към своите сътрудници да се включат в доброволческата активност на тази идея.

Според доброволеца от 6-курс от Хасково Ангел Тодев доброволците имат подготвеност да облекчат лекарите както с практическа, по този начин и с документална помощ, с цел да могат те да са съсредоточени върху същинската част от работата - лечението. Страх от заразяване постоянно има, само че това е лекарската специалност.

Повече от деклариралите се са студенти по медицина в горните курсове, само че има и от компетентност " Медицинска сестра ", " Медицинска рехабилитация и ерготерапия " и " Акушерство ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР