26 са загиналите при катастрофата на туристически автобус в Тунис,

...
26 са загиналите при катастрофата на туристически автобус в Тунис,
Коментари Харесай

Тежка автобусна катастрофа с десетки загинали в Тунис

26 са починалите при злополуката на туристически рейс в Тунис, в който са потърпевши най-вече възпитаници и студенти, съобщи локалната радиостанция Mozaique FM, съобщи БГНЕС
По-рано беше обявено, че при случай с туристически рейс са починали 22 души. Според изказването на Министерство на вътрешните работи на африканската страна, рейсът се преобърнал и изхвърчал в канавка. В него са пътували 43 души, множеството - възпитаници и студенти, които са отивали на екскурзия отвън града. Съобщава се, че рейсът пътувал от столицата Тунис е принадлежал на една от частните туристически организации в града. Автобусът се насочвал към град Айн Дарахим, а случаят е станал в региона на Айн ал Сенуши в провинция Бежа в северозападната част на страната.
Според тунизийските медии, президентът Кийс Саид и министър председателят Юсиф Шахид са посетили мястото на бедствието. В същото време Съветът на националните депутати (Парламентът) на Тунис издаде изказване, в което изиска от министрите на вътрешните работи и опазването на здравето да наблюдават избавителната интервенция и да дават материална и психическа помощ на фамилиите на жертвите. От своя страна Министерството на здравеопазването на Тунис разгласи национална акция за кръводаряване за ранените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР