26 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област

...
26 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област
Коментари Харесай

26 пожара в Кюстендилско

26 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на предходната седмица. Причината за множеството от пожарите е немарливост.
Най-опасният от тях поражда в землището на село Бабино в петък. Той унищожава 10 дка широколистна гора, угасен е от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Бобов дол. Огънят е обхванал повърхност от 200 000 кв. м, а чиновниците на пожарната са успяли да спасят 35 дка широколистна гора.
Още един пожар е нанесъл съществени вреди. Той поражда в плевня в с. Гюешево и унищожава 110 кв. м покривна структура, 10 бали фураж и 5 кокошки.
Два екипа пожарникари от Кюстендил са гасили огъня, избавени са прилежащата постройка, 8 кокошки и прасе. Няма потърпевши хора. Причините за възникването на този пожар обяснява районно управление (на МВР) Кюстендил.
" Не се изключва и версията, пожарът да е породен с предумисъл, само че към момента казусът се обяснява ", посочи особено за сътрудник от града на Actualno.com Катя Табачка, представител на ОД Министерство на вътрешните работи - Кюстендил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР