26 кюрдски бойци са били неутрализирани в хода на новата

...
26 кюрдски бойци са били неутрализирани в хода на новата
Коментари Харесай

26 кюрдски бойци са неутрализирани в Северен Ирак

26 кюрдски бойци са били обезвредени в хода на новата турска военна интервенция в Северен Ирак, заяви през днешния ден турското министерство на националната защита, представено от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

В изказването е посочено, че интервенцията продължава сполучливо.

По-рано през днешния ден министерството на защитата заяви и за първи турски боец, умрял по време на офанзивата.

Междувременно в изказване на канцеларията на иракския президент Бархам Салих се споделя, че интервенцията на турските въоръжени сили в Северен Ирак съставлява опасност за националната сигурност на арабската страна, е посочено в известие в Туитър.

Канцеларията на президента с паника следи продължаващата турска военна интервенция в Иракски Кюрдистан и я преглежда като нарушение на суверенитета на страната и опасност на националната ѝ сигурност, се споделя в изказването.

В него също по този начин е посочено, че управлението на Ирак изрично отхвърля опитите за превръщането на страната в " сцена за оправяне на сметки ".

Наред с това в канцеларията са удостоверили устрема за подсилване на позитивните връзки с Турция въз основата на общите ползи, както за разрешаването на проблемите, свързани със сигурността, посредством съдействие и съгласуваност ".

Турските военни започнаха нова широкомащабна интервенция против кюрдските бойци в Северен Ирак в ранните часове на понеделник. Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против бойците от Кюрдската работническа партия (ПКК).

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР