26-годишният троянчанин Камен Славков спечели състезанието за най-добра домашна сливова

...
26-годишният троянчанин Камен Славков спечели състезанието за най-добра домашна сливова
Коментари Харесай

26-годишен прави най-добрата домашна сливова ракия

26-годишният троянчанин Камен Славков завоюва надпреварата за най-хубава домашна сливова ракия на тазгодишното 27-о издание на Българския фестивал на сливата в Троян.

С празнично шествие, улица на занаятите и запалване на казана за преваряване на ракия в града започва през вчерашния ден фестивалът на сливата, който още веднъж събра хиляди посетители от цялата страна.

По традиция фестивалът стартира с празнично шествие и запалване на казана за преваряване на сливова ракия в центъра на Троян. Кулинари от района показват обичайни ястия от сливи, които гостите на фестивала ще могат да опитат, описа пред БНР кметът Донка Михайлова.

" Всичко ще бъде обичайно и локално, жанр, който донесе на Българския фестивал на сливата признанието за това, че той е един от най-хубавите европейски фестивали ", посочи тя.

Казанът се пали от най-заслужилият през годината троянчанин. Вчера това беше шефът на Националната гимназия за художествени занаяти и приложни изкуства Илиян Илиев.

А спечелилият конкуренцията за най-хубава домашна сливова Камен Славков е постоянен участник в надпреварата и до момента е печелил две трети награди, една втора и една премия на публиката, която е най-ценна за него, защото е оценката на хората, гласът на народа. Камен е приключил икономически мениджмънт в троянското СУ „ Свети Климент Охридски “ и обществена администрация в Техническия университет, написа уеб сайтът Троян инфо.

Празникът продължава до понеделник с разнообразни кулинарни състезания и разнообразна музикална стратегия.

По време на фестивала повече от 100 майстори вземат участие в улицата на занаятите. Организаторите са подготвили и разнообразна музикална стратегия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР