26-годишният Димо е на ръба на оцеляването. За разтърсващата история

...
26-годишният Димо е на ръба на оцеляването. За разтърсващата история
Коментари Харесай

РАЗТЪРСВАЩА история: 26-годишен мъж гасне на Витошка!

26-годишният Димо е на ръба на оцеляването. За разтърсващата история се споделя в профила на Станислав Тенев във Facebook.

Ето и целия текст (без редакторска намеса):

Здравей,Станиславе.
Знам че помагаш на хората,за това се обръщам към теб, тъй като е очевидно, че страна няма, която да застане зад това момче, а и освен. Знам че дружно можем да успеем,нека да го създадем като едни будни жители на нашата страна и едни сърцати хора,на които им пука за бъдещето и хората в тази страна, а ето и какво се случи...:
Преди 2 часа се разхождах по "Витошка " в София с приятелката ми и забелязах този юноша,26 годишния Димо.Видях го да рови в кофата и ме заболя сърцето за него,отидох при момчето, заговорих го желаех да му дам пари.Когато му дадох банкнота видях,че се движи малко като кьорав човек с такива рефлекси и разбрах че има проблеми със зрението. Ровеше ей там откъм гърба в тази кофа.
Извади някакви боклуци от Мак доналдс.
И ги ядеше до момента в който ми разказваше тъжната си история.
Много ме заболя да виждам по какъв начин едно младо момче на нашите години безусловно гасне самичък като скот по улиците на мизерната ни страна.
Няма телефон, няма дом, няма родственици, израснал е самичък без родителска любов в подслон.
Преди 10 месеца е паднал от скеле, поради това че някой не го е сглобил вярно.
Едвам е оживял след рухването, а шефа му е пуснал ръце от него и няма по какъв начин да го съди,защото не е имал контракт.
Пострадали са единия му крайник,а откъм гърба колкото да са му събрали черепа.
Много е зле и със зрението.
Иначе е съответен и отзивчив,не е безочлив ром, наподобява читаво момче с неприятен шанс.
След като не е могъл да изкарва пари е напуснал квартирата си и е останал на улицата другояче е работил до каква степен разбрах нещо мазилки там изолации и е изкарвал положителни пари.
Но след тази преживелица всички са му обърнали тил.
Няма персонална карта.
Реших че в случай че му купя нещо за ястие и му дам пари това няма да промени нищо в живота му и аз не желая да съм просто един от всички хора които трансферират отговорноста на някой различен с мислите в главата си "някой различен да се занимава "....

Хайде да помогнем.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР