26-годишният д-р Марио Шкодров е откритият по-рано днес мъртъв турист

...
26-годишният д-р Марио Шкодров е откритият по-рано днес мъртъв турист
Коментари Харесай

Починалият турист в Стара планина е млад лекар от Александровска болница

26-годишният доктор Марио Шкодров е откритият по-рано през днешния ден мъртъв екскурзиант в Стара планина. Това оповестяват от Александровска болница, където той е работил.

В известието си, те показват сложния път на един сирак по пътя на лекарската специалност и изричат удивление от персоналните и професионални качества на младия си сътрудник.

Той е освен отличен студент и упорит доктор, само че не се колебае да оказва помощ в разнообразни акции на болничното заведение и да лекува безплатно, акцентират от лечебното заведение.

" С мъка и дълбока тъга узнахме за преждевременната, непредвидена и жестока гибел на нашия безценен сътрудник и другар доктор Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, в случай че безразсъден случай в планината не бе лишил живота му...

Останал без родители, доктор Шкодров приключва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ " Готови за триумф " в поддръжка на отлични възпитаници и студенти, изгубили единия или и двамата си родители. Той е един от дребното лекари, които избират сложна компетентност, каквато е незабавната медицина, макар опциите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти взе участие непринудено и безплатно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, проведени от Фондация " Направи положително - Александровска " и сътрудници. От тази година младият доктор стартира да специализира " Спешна медицина " и бе част от екипа на Спешното поделение в УМБАЛ " Александровска ".

Въпреки късия му житейски и професионален път, ще запомним доктор Шкодров с неговата усмивка, с огромното му сърце, кураж и предпочитание да откликва на всеки вик за помощ, постоянно подготвен да се себераздава и да твори положително., гласи известието, оповестено във Facebook.

Припомняме, че мъжът е бил в неопределеност от 19 часа на 10 декември.

Два дни изчезналият екскурзиант бил търсен от общо 30 спасители на билото сред хижа " Добрила " и хижа " Амбарица " в Стара планина.

Последният диалог с него бил извършен късно вечерта на 10 декември.

В издирването се присъединили отрядите на Планинската избавителна работа в Троян, Ловеч, Сопот, Карлово, София и Банско.

В планината видимостта била до 40 метра по билото на Стара планина, а вятърът бил на пориви и навявал снежна завивка. Неблагоприятните метеорологични условия в допълнение затруднили издирването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР