26-годишната Юлия Д., предадена на съд от Окръжната прокуратура във

...
26-годишната Юлия Д., предадена на съд от Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

Компаньонка задигна картата на мъж, плати си тока и други сметки

26-годишната Юлия Д., предадена на съд от Окръжната прокуратура във Варна, получи неоправдателна присъда и санкция в размер на 500 лв.. След като призна виновността си и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт, тя изиска делото против нея да се прегледа при изискванията на кратко правосъдно разследване. Така за двете закононарушения, осъществени от подсъдимата - прилагане на платежен инструмент без единодушието на титуляра и кражба на непозната движима движимост, състав на Варненския областен съд й наложи общо наказване 1 година и 4 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и санкция в размер на 500 лв.. 
На 14 октомври 2015 год. Юлия посетила със своя другарка дома на мъж, който си поръчал по телефона жена за платена обич. Уговорен бил и хонорарът за това - 200 лв., по 100 за всяко от девойките. След като получили парите от очевидеца в дома му, двете си тръгнали и дали обещание да се върнат по-късно.
След среднощ се върнали в дома на очевидеца по делото. Докато домакинът бил в банята, Юлия взела от портфейла на мъжа наличната сума от 9 лв. и дебитната му карта. Приятелката й се отказала от поръчката и решила да си тръгне. С нея тръгнала и Юлия.

Час по-късно подсъдимата посочила на брачна половинка си и неговия наследник открадната дебитна карта. С данните от нея посредством системата "Еpay " платила своите сметки за два мобилни телефона, дължимата сума за телефона на сина на брачна половинка си и парите за дължимата електрическа енергия. Общата стойност на заплащанията с непознатата дебитна карта били в размер на 818 лв.. Титулярът на дебитната карта бил известен с текстово известие за направеното първо нерегламентирано заплащане с картата му и тя била блокирана. Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР