26-годишната Луиз Купър от Рединг, Англия, открива, че е бременна

...
26-годишната Луиз Купър от Рединг, Англия, открива, че е бременна
Коментари Харесай

Жената, която губи всичките си зъби заради бременността си

26-годишната Луиз Купър от Рединг, Англия, открива, че е бременна през февруари 2017 година, до момента в който работи като бавачка в ски курорт във Франция. Седмица по-късно обаче повръщането ѝ се трансформира в призрачен сън и не ѝ остава различен избор с изключение на да се върне в родината си.
 Защо не би трябвало да мием зъбите си директно след утринното кафе
Защо не би трябвало да мием зъбите си след утринното кафе

Как тъкмо ще си навредим

Симптомите ѝ се утежняват и я приковават на легло. През април към този момент ѝ е сложена диагноза - става известно, че бъдещата майка страда от хиперемезис гравидарум (HG). Известно е, че същото положение има и Кейт Мидълтън по време на бременността ѝ с принц Джордж.

То е изключително неприятно и даже рисково за дамите, защото може да докара до дехидратация, загуба на тегло и съществени проблеми с психологичното здраве. Предизвиква настойчиво и прекалено гадене и повръщане, само че не е ясно какво го предизвиква или за какво някои дами го получават, а други - не. Според някои здравни специалисти хиперемезис гравидарум е обвързван с измененията в хормоналните равнища по време на бременност. Жените, при които положението е намерено при първата им бременност, е евентуално да го получат и при последващите им бременности.

В случая на младата Луиз Купър повръщането е било толкоз доста през всички девет месеца, че зъбите ѝ почнали да падат. Получило се е по този начин, тъй като при повръщане стомашната киселина, която се озовава в устата, унищожава емайла и зъбите.
 Снимка 626317

Британката споделя, че е изгубила първия си зъб на към 16-ата седмица от бременността, което я е шокирало. " Казаха ми, че зъбите ми ще би трябвало да бъдат извадени, защото са доста развалени ", добавя тя. И взема решение да послуша лекарите. Шест месеца след раждането на сина си, Луиз отива да ѝ бъдат извадени всички зъби.

Тя изяснява, че положението изчезва след раждането. Но забременява и втори, и трети път - всички, съпроводени с несъразмерното повръщане.

" Беше доста травматично, не бих го поискала и на най-големия си зложелател. Много хора го съпоставят със страничните резултати от химиотерапия. Неприятно е. И е прочувствено и физически изтощително ", споделя още младата майка.

Тя признава, че едвам преди година (и пет години след раждането на първото ѝ дете) се помирява със загубата на зъбите си, написа Daily Mail.
 Пробиоците и смисъла им за предодляване на възпаления и здравето на венците и устната празнина
Големите изгоди на пробиотиците и за здравето на устата ни

Според ново изследване

" Приех обстоятелството, че нямам зъби. Сега имам протези, само че те не са най-удобните за носене, защото са козметични. Но към този момент мога да напусна къщата, без да имам зъби. Животът ми е по-спокоен и прелестен. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР