26-годишен мъж беше осъден от Районен съд - Варна за

...
26-годишен мъж беше осъден от Районен съд - Варна за
Коментари Харесай

Варненец изгоря с 500 евро за доставка на две коли от Италия, наказаха измамника

 26-годишен мъж беше наказан от Районен съд - Варна за осъществена машинация.

Подсъдимият беше приет за отговорен, че на 30 октомври 2018 година, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у варненец, че ще му продаде и достави от Италия два автомобила -   " Фолксваген Голф " и " Мерцедес Е-клас ", платими при доставката и против предплатено заплащане от по 250.00 евро на всеки за превоз до Варна.

Измамата е осъществена в условия на продължавано закононарушение, през кратковременен интервал от време, с две обособени действия в границите на един и същи ден. Подсъдимият живеел в чужбина и разгласил подправени разгласи от името на частно лице във Facebook за продажбата на колите, само че на практика не разполагал с тях и нямал желание да реализира доставка.

След преписка в обществената мрежа с пострадалия  той съумял да го убеди, че ще докара уговорените коли посредством водач, като преди този момент е нужно само предплатено възнаграждение от по 250 евро за транспортни разноски посредством посланичество на " Money Gram “. За по-голяма меродавност при фейсбук контактите подсъдимият изпратил и копие от персонална карта на мнимия продавач. По този лъжовен метод на потърпевшия била породена имотна щета, в общ размер на 500 евро.

26-годишният мъж не е бил осъждан досега на осъществяване на измамата. Делото завърши с утвърдено от съда съглашение, реализирано сред прокуратурата и страните, с признание на виновността и възобновяване на вредите за потърпевшия. Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказване от 10 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години. Направените по делото разходи също са в негова тежест.

Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР