26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с

...
26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с
Коментари Харесай

Контрабандисти не спират с опитите да вкарат в страната дефицитните медицински маски и антибактериален гел

 26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел са арестувани от митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево, при взаимна инспекция със чиновници на Гранична полиция, на влизащ в страната от Турция автобус  с пасажери, оповестиха от Агенция " Митници ".

Автобусът с румънска регистрация е дошъл на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 16.03.2020 година, към 15.45 часа, ръководен от турски жител. Шофьорът и пасажерите са декларирали, че нямат нищо за обявление.  По искане на Гранична полиция е осъществена съвместна  инспекция на транспортното средство и багажа на пасажерите, при която са открити в багажното поделение на рейса недекларирани 70 кашона, съдържащи антибактериален гел  в 13 440 опаковки по 50 мл и 3840 опаковки по 250 мл, както и 525 кутии с  26 250 броя защитни медицински маски. Установено е, че контрабандно пренасяните артикули са благосъстоятелност на един от пасажерите в рейса - румънски жител с букви А.D.  Срещу него е формиран акт за административно нарушаване по Закона за митниците.

В края на предходната седмица митнически чиновници задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски, 150 защитни дрехи и 165 литра антисептичен разтвор при инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Митнически чиновници от Териториална дирекция Южна морска откриха 165 литра дезинфектиращ разтвор в разнообразни опаковки и 500 медицински маски, при инспекция на Митнически пункт Малко Търново на влизащ в страната от Турция лек автомобил. Колата, марка " Мерцедес " с румънска регистрация е пристигнала на Министерство на правосъдието Малко Търново на 13.03.2020 година късно вечерта на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически надзор, водачът - румънски жител е декларирал, че няма нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция, митническите чиновници откриват в багажното поделение на автомобила 10 кашона, съдържащи 32 туби с по 5 литра от два типа дезинфекциращи разтвори, други 5 туби с по 1 литър дезинфектант с дозатор, както и 20 броя празни пластмасови шишета с помпи и поставки за дозатори. В единия от кашоните са открити и 5 кутии с по 100 броя защитни медицински маски за лице, във фабрични опаковки. Контрабандните артикули за конфискувани. Срещу водача на автомобила, румънски жител с букви L. C., е формиран акт за откритото административно нарушаване по Закона за митниците, по който ще му бъде наложена и санкция.

В същия ден, към обед, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 митнически чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие “ са задържали и седем кашона, съдържащи общо 6650 маски и 150 защитни дрехи, транспортирани в лек автомобил с немска регистрация, пътуващ от Турция през България и Румъния за Западна Европа. Според водача - турски жител, продуктите са закупени в Турция и са предопределени за прилагане от чиновници на автосервиз в Германия. С действието си лицето е осъществил състава на член 233, алинея 2 от Закона за митниците и по случая е формиран акт за митническо нарушаване.

250 000 контрабандни медицински маски задържаха митнически чиновници на Търговско дружество Южна морска и гранични служители на реда на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при взаимна проверка  на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Камионът с турска регистрация идва на българския пункт на 14.03.2020 година малко преди среднощ. Шофьорът на камиона, турски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока за Унгария. При извършената  проверка  се открива, че в 50 от общо декларираните  553 колета с групажна стока има 250 000 медицински маски, които не са разказани в митническите документи.  В други  седем от колетите в товарното помещение са открити текстилни произведения с лого на световноизвестни марки. Медицинските маски са арестувани, а на водача на камиона е формиран акт по Закона за митниците. Стоките, носещи лого на известни марки също са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР