26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с

...
26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с
Коментари Харесай

Над 26 000 маски и над 17 000 дезинфектанти задържаха на Капитан Андреево

26 250 броя медицински маски и 17 280 опаковки с антибактериален гел задържаха на " Капитан Андреево ", оповестяват от Агенция " Митници ".

Открити са в рейс с пасажери с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция. Управляван е от турчин.

Шофьорът и пасажерите са декларирали, че нямат нищо за обявление. При инспекцията обаче в багажното поделение на рейса са открити недекларирани 70 кашона, съдържащи антибактериален гел в 13 440 опаковки по 50 мл и 3840 опаковки по 250 мл, както и 525 кутии с 26 250 броя защитни медицински маски.

Установено е, че контрабандно пренасяните артикули са благосъстоятелност на един от пасажерите в рейса - румънски жител с букви А.D. Съставен му е акт.
 На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ са конфискувани 250 000 контрабандни медицински маски
На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ са конфискувани 250 000 контрабандни медицински маски

Чужди жители с висока температура не са позволени до страната ни

В края на предходната седмица митничари задържаха над 257 000 контрабандни медицински маски , 150 защитни дрехи и 165 литра антисептичен разтвор при инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, Малко Търново и Дунав мост при Видин.

Митничари от Териториална дирекция Южна морска пък откриха 165 литра дезинфектиращ разтвор в разнообразни опаковки и 500 медицински маски, при инспекция на Министерство на правосъдието Малко Търново на влизащ в страната от Турция лек автомобил.
 Хванаха румънец с 20 000 маски на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Хванаха румънец с 20 000 маски на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе

Дефицитната стока е конфискувана

Шофьорът на колата румънски жител е декларирал, че няма нищо за обявление. При осъществената инспекция обаче, митничарите откриват в багажното поделение на автомобила 10 кашона, съдържащи 32 туби с по 5 литра от два типа дезинфекциращи разтвори, други 5 туби с по 1 литър дезинфектант с дозатор , както и 20 броя празни пластмасови шишета с помпи и поставки за дозатори. В единия от кашоните са открити и 5 кутии с по 100 броя защитни медицински маски за лице, във фабрични опаковки. Контрабандните артикули за конфискувани. Срещу водача на автомобила е формиран акт и ще му бъде наложена санкция.

При друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 са арестувани и седем кашона, съдържащи общо 6650 маски и 150 защитни дрехи, транспортирани в лек автомобил с немска регистрация, пътуващ от Турция през България и Румъния за Западна Европа. Според водача - турски жител, продуктите са закупени в Турция и са предопределени за прилагане от чиновници на автосервиз в Германия. Съставен му е акт.
 Задържаха 2000 контрабандни медицински маски на Министерство на правосъдието
Задържаха 2000 контрабандни медицински маски на Министерство на правосъдието " Малко Търново "

Румънец се опитал да ги внесе от Турция с комерсиална цел

250 000 контрабандни медицински маски задържаха и на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево при взаимна инспекция на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на камиона, турски жител, показал постоянни документи за транспортираната стока за Унгария. При осъществената инспекция се открива, че в 50 от общо заявените 553 колета с групажна стока има 250 000 медицински маски, които не са разказани в документите. В други седем от колетите в товарното помещение са открити текстилни произведения с лого на световноизвестни марки.

Медицинските маски са арестувани, а на водача на камиона е формиран акт. Стоките, носещи лого на известни марки също са арестувани заради подозрения, че нарушават права върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР