253 са актовете за къщи на гости, които сме издали.

...
253 са актовете за къщи на гости, които сме издали.
Коментари Харесай

ДФ Земеделие: Няма опасност от загуба на евросредства заради къщите за гости

253 са актовете за къщи на посетители, които сме издали. При 158 бизнес проектът не е изпълнен на база, на която да твърдим, че се развива селския туризъм. Това значи, че проектът е бил добър, само че резултатите са нулеви.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Държавна фирма "Земеделие " Васил Грудев, който разяснява абсурда с къщите за посетители. 81 млн. лв. е цената на тези 288 къщи, които ние проверихме след експлицитната заповед на министъра на земеделието. Това не е цялата сума, отпусната за къщите на посетители. Това е сумата за къщите, които сме ревизирали. В тези 158 случая може сигурно да твърдим, че тези къщи не са издигнати, с цел да посрещат посетители. Всички те не са донесли този бизнес стимулатор на селските региони. Нашата роля е да оценим това осъществяване и да кажем - тази инвестиция не е добра, тя не действа обикновено и следва тази инвестиция да бъде възобновена. Процедурата ще бъде дълга. Очакваме да получим възраженията на нашите бенефициенти и тяхното мнение, за какво не са съумели да осъществят бизнес проектите си. Не сме откриватели и иноватори в нереализирането на бизнес проекти с европейски средства. Това го има в цяла Европа. Взели сме си поука, че тъкмо къщите за посетители няма да допринесат за развиването на селските региони ", разкри Грудев.

Пълен лист на санкционираните от Държавна фирма "Земеделие " къщи за посетители

"При къщата на Александър Манолев има типичен опит за машинация. Там тече следствие. Тази къща е глобена и би трябвало да върне на 100% всички отпуснати средства. Искам изрично да заявя, че няма никаква заплаха от загуба на евросредства. Нашите контролни органи явно работят бързо и вярно. Приемете проблема с къщите за посетители просто като една недобра инвестиция ", добави Васил Грудев.

Държавна фирма "Земеделие " глобява 158 къщи за посетители с цялостна глоба за общо над 43 млн. лева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР