250 военнослужещи бяха мобилизирани вчера в Испания, за да помогнат

...
250 военнослужещи бяха мобилизирани вчера в Испания, за да помогнат
Коментари Харесай

Снежна буря блокира хиляди коли на магистрала в Испания

250 военнослужещи бяха мобилизирани през вчерашния ден в Испания, с цел да оказват помощ на хиляди хора, блокирани в снежен капан в колите си.

До изпращането на военни се стигна, откакто хиляди хора бяха безусловно в хватката на снежен капан в колите си на автомагистрала край Мадрид, оповестява Агенция Франс Прес.

Местни медии дефинират нощта като доста тежка. Обилният снеговалеж в южната страна стартира още в събота.


" Елинор " взе три жертви

Двамата починали на северното крайбрежие на Испания

Спешният център при армията на Испания е изпратил към бедстващите хора 250 военни с 95 профилирани автомобила , които да освободят хората.

На автомагистралата сред Мадрид и Сеговия имало над 3 000 закъсали автомобила, на територия от към 70 километра от автомагистралата. Повече от хората се прибирали по домовете си след Коледните и новогодишните празници.

" Колите бяха отстранени една по една. Имаше коли със фамилии с бебета, които нямаха нито храна, нито вода ", съобщи представителят на Спешния център при армията на Испания Аурелио Сото.

Сара Рамос, която е била измежду бедстващите, уточни, че двамата със брачна половинка ѝ не са яли нищо, с цел да дадат дребното храна на децата си. Сара и фамилията ѝ били в клопката на снега повече от 15 часа.

" Всички беше ужасяващо, тъй като се наложи да чакаме доста часове. Ситуацията беше доста тежка. Имаше хора, които трябваше да намерят метод да се стоплят, тъй като акумулаторите на колите им паднаха " , добавя Сара Рамос.



Властите в страната предизвестиха хората да не подхващат пътувания, в случай че това не е безпределно неотложно.

Видеоматериали в обществените мрежи демонстрират по какъв начин бойци и служители на реда копаят с лопати снега, затрупал колите.

Критична остават атмосферните условия и на други места в Европа. Бурята " Елинор " се отрази сеиозно на равнището на река Рейн в Кьолн. Нивото на реката надвиши 8 метра като се чака през днешния ден равнището ѝ да доближи до 9 метра. В Бон Рейн към този момент преля , оповестяват интернационалните организации.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР