250 водачи са отнели предимство на пешеходец, а близо 3

...
250 водачи са отнели предимство на пешеходец, а близо 3
Коментари Харесай

За броени дни: 3000 пешеходци хванати да пресичат неправилно


250 водачи са лишили преимущество на пешеходец, а близо 3 000 са пресеклите погрешно за интервала от 4 до 15 февруари. Това сподели полицейският контрольор от отдел "Пътна полиция " към Главна дирекция "Национална полиция " Илия Георгиев по време на брифинг във връзка резултатите от извършена интервенция за спазването на Закона за придвижване по пътищата от пешеходци.

При извършената акция е открито, че при повече от 100 случаи пешеходци пресичат погрешно, съпровождайки ги дребни деца. По време на полицейските дейности са установени и тежки пътни катастрофи със починали пешеходци. Инспектор Георгиев посочи, че от началото на месеца са регистрирани много на брой настъпили транспортни катастрофи. Според него главната причина за възникването на сходни обстановки е неналичието на централизация и незадоволително съществено отношение от страна на водачи и пешеходци.

„ Не се съблюдава регионът, в който се ръководи транспортното средство, че да вземем за пример е жилищна зона или минават покрай учебно заведение. Много постоянно пропущат знаците, не биват предизвестени от рано, тъй като не се преценяват с подреждането им. По отношение на пешеходците, това, което ми е направило усещане, е че не се преценяват по никакъв метод. Предприемат секване на път без изобщо да се огледат “, означи още той, представен от "Фокус ".

„ На пешеходец за погрешно секване санкцията е в размер от 20 до 50 лева Когато е открито нарушаване от страна на лидер, че е лишил преимущество на пешеходец, законът планува санкция в размер на 100 лева и се лишават 8 контролни точки “, изясни контрольор Георгиев.

По думите му мъчно би се изготвила статистика в коя част на денонощието се регистрират по-голям брой нарушавания от страна на участниците в придвижването. „ Искам да предупредя всички, които се движат пешком, в качеството си на пешеходци, когато са участници в придвижването да се стремят да пресичат единствено на обозначените за задачата места, да съблюдават напътствията на регулировчиците и контролните органи. През зимата да носят по светли облекла и децата да бъдат снабдени с нужните светлоотразителни знаци, с цел да разрешат на водачите да ги виждат от надалеч “, посочи той.

Георгиев означи, че в огромните градове, като Стара Загора, Пловдив, Бургас и Варна се откриват най-вече нарушавания.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР