250-те домакинства от вилната местност Войнишко кладенче до бившите уранови

...
250-те домакинства от вилната местност Войнишко кладенче до бившите уранови
Коментари Харесай

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода

250-те семейства от вилната околност Войнишко кладенче до някогашните уранови мини в Сливен ще могат да употребяват питейна вода от общата мрежа на града. Това стана ясно след среща на кмета Стефан Радев, шефа на държавната компания Севдалин Рашев и представители на трите водни сдружения в местността – оповестиха от сдружението.

За задачата сдруженията ще би трябвало сключат контракти с „ В и К ”, като получат единодушието на всички притежатели на парцели. След това от “ВиК” ще обезпечат довеждането на питейната вода. Така ще се реши дълголетен проблем със снабдяването в тази околност – споделиха от сдружението.
 Изтичащата от региона на мините вода. Изтичащата от региона на мините вода.
Вилната зона е основана край мините още преди тяхното закриване. Държавната компания „ Екоинженеринг-РМ ” трябваше да извърши рекултивация на региона, само че това не стана, макар отпуснатото финансиране. В местността не е имало мрежа на „ ВиК ”.

През 1995-99 година от общината предизвестиха документално всеки собственик, че не се предлага потреблението на вода от региона на рудника нито за икономически, нито за битови и питейни потребности.

Наскоро бяха сложени предупредителни табели.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР