250 самодейци в народни носии подариха за 24 май на

...
250 самодейци в народни носии подариха за 24 май на
Коментари Харесай

Достоен за „Гинес“ празник на българския дух подари на плевенчани клуб „Северняците“

250 самодейци в национални носии подариха за 24 май на Плевен един същински празник на българския дух. В продължения на час и 18 минути на централния площад „ Възраждане “ самодейците от клуб „ Северняците “ с началник Джейлян Демирев показаха без спиране 65 достоверни хора от всички области на страната пред очите на стотици плевенчани и посетители на града.
 horo gines dariknews.archive
Уникалната самодейност следи и Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който поздрави танцьорите и техния началник за прелестната концепция, отдадена на 10 години от основаването на клуба и 55-ия рожден ден на хореографа Джейлян Демирев.
 horo gines dariknews.archive

 horo gines dariknews.archive-->

„ Скъпи плевналии, преди малко всички ние станахме очевидци на нещо неповторимо, на това по какъв начин хора от разнообразни възрасти, с разнообразни ползи и специалности, обединяване от своята обич към българския фолклор, съхраняват българския дух. Традицията е жива, когато се предава от човек на човек и аз съм уверен, че всички ние ще успеем да предадем тази обич към българското и на нашите деца. Благодаря ви, че ви има! Благодаря ви, че превърнахте този 24 май в един същински празник на българския дух и на традициите ни, че ни накарахте всички ние да се почувстваме горди като българи “, обърна се към самодейците от „ Северняците “ ръководителят на Общинския съвет Мартин Митев.
 
 horo gines dariknews.archive

 horo gines dariknews.archive

Той честити 10-годишният празник на Клуба, след което направи особено послание и към хореографа Джейлян Демирев по случай 55-ия му рожден ден. „ Трудно е човек да опише с думи това, което почувства при видяното през днешния ден на централния площад в Плевен. Г-н Демирев, това, което вие и тези 250 танцьори направихте, е най-хубавият подарък за Плевен в празничния 24 май! Благодаря ви, че сте част от Плевен и, че давате своя труд и гений на нашия град! Поклон пред хора като вас, господин Демирев! “, обърна се към рожденика Мартин Митев.
 horo gines dariknews.archive
С днешната самодейност клуб „ Северняците “ и хореографа Джейлян Демирев аплайват за Книгата за върховете „ Гинес “. Събитието бе документира от три камери, участва и нотариус, с цел да може по-късно записът да бъде изпратен в централата на Рекордите на Гинес. Изпълненията следи и комисия в състав доцент Красимир Петров, доцент Петър Григоров и доцент Стефан Въгларов.
 
 horo gines dariknews.archive

Вижте моменти от представянето на танцьорите от клуб " Северняците ": 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР