250 хиляди евро са налични у нас за заселване на

...
250 хиляди евро са налични у нас за заселване на
Коментари Харесай

НСОРБ: 250 000 евро са налични за заселване на хора, търсещи международна закрила

250 хиляди евро са налични у нас за заселване на хора, търсещи интернационална протекция. Това оповестяват от Националното съдружие на общините, които са потърсили благоприятни условия за поддръжка на жители от Украйна посредством Фонда „Убежища, миграция и интеграция“.

Общините, които одобряват и обезпечават заслон на украински жители, са били осведомени, че по Фонд „Убежище, миграция и интеграция “ към Министерство на вътрешните работи въз основа на препоръчаните преди дни от Европейската комисия за законодателни промени в регламентите и след влизането им в действие, ще могат да употребяват разполагаемите средства, а те са по Националната стратегия на страната по Фонд „Убежище, миграция и интеграция “, където все още са налични 250 000 евро за заселване на лица, търсещи интернационална протекция.

Тъй като срокът за оползотворяването им е изминал в края на предходната година, след утвърждение на препоръчаното изменение, ще се обезпечи опция за потреблението им за други цели. В допълнение, за пренасяне в България на претенденти за интернационална протекция са налични 1 326 000 евро.

Очаква се мнение на Европейската комисия за опцията за пренасочването им към други цели по стратегиите.

В рамките на стратегия „Вътрешни работи “ по Норвежкия народен механизъм наличният свободен запас в област „Убежище и миграция“ е в размер на милион и половина евро.

Към момента плануваните средства по плана на програмата по фонд „Убежище, миграция и интеграция “ за идващия програмен интервал са в размер на над 17 100 000 евро без националното съфинансиране.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР