250 декара дъбова гора и пасища изгоряха вчера край Ветрен.

...
250 декара дъбова гора и пасища изгоряха вчера край Ветрен.
Коментари Харесай

250 декара дъбова гора и пасища изгоряха вчера край Ветрен

250 декара дъбова гора и пасища изгоряха през вчерашния ден край Ветрен. Пожарът потегли от остарялото бунище на града, което по думите на регионалната администрация би трябвало да бъде обезопасено, съобщи Българска национална телевизия.

Цяла нощ екипи на пожарната от Пазарджик и Белово, както и чиновници на горското стопанство, следиха пламъците. В момента огънят е локализиран, само че димът се стели над Ветрен.

„ По първични данни огънят е тръгнал от сметището на градчето, а от там по сухи треви и шубраци се трансферирал в близката гора и обхванал близо 120 декара от нея. На място неотложно са изпратени всички дежурни смени от огнеборци при Районните служби „ ПБЗН “ в Пазарджик, Белово, противопожарния сектор в Септември, както и спомагателни екипи от районните служби във Велинград, Пещера и Панагюрище ", каза говорителят на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик Мирослав Стоянов, представен от „ Фокус ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР