25 забавни факта 5

...
Ако обичате всички неща, свързани с плодове (и космоса), тогава
Коментари Харесай

Ако обичате всички неща, свързани с плодове (и космоса), тогава ще се развълнувате да знаете, че ябълковото пюре е първата храна, която се яде от астронавтите в космоса.


Броколите съдържат повече протеини от много меса, включително пържоли. Просто още една причина скоро да добавите зелените зеленчуци към менюто си.


Шамфъстъците са технически плодове. Мислете за тях като за противоположност на праскова. Вместо да изхвърлим костилката и да изядем месото, ние правим обратното с шамфъстъка.


SPAM всъщност означава шунка с подправки. Съществува от 1937 г.


Повечето държави не съхраняват яйцата си в хладилник. В САЩ те се считат за нетраен продукт и следователно трябва да се съхраняват в хладилник, но имат изненадващо дълъг срок на годност.


Независимо дали го осъзнавате или не, вие мигате около 20 пъти в минута. Можете да мигате до пет пъти в секунда, ако опитате, което прави очите най-бързият мускул в тялото.


Ушната кал технически е форма на пот. Обзалагам се, че това е един забавен факт, който ви се иска да не знаете сега.


В течение на средния живот повечето хора ще прекарат цяла година, седнали на тоалетната.


Сутрин си по-висок, отколкото вечер. Това е така, защото в течение на деня хрущялът ни се компресира и ни прави малко по-ниски.


Средният възрастен човек има 2000-4000 вкусови пъпки и въпреки това, което може да са ви учили, те не са видими за човешкото око. Тези неравности по езика ви са това, върху което са вкусовите рецептори, но всъщност не са самите вкусови рецептори.


Хората са единствените животни на земята с брадички. Най-страшното е, че никой не знае защо е така.


Средно косата расте около 6 инча на година. С напредването на възрастта някои от тези космени фоликули спират да произвеждат коса, поради което косопадът и оплешивяването са често срещани при възрастните хора.


Изчервяването се причинява от прилив на адреналин. Освен това е генетично, така че ако сте предразположени към него, вероятно един от родителите ви също е такъв.


На всеки две седмици друг език или диалект изчезва. В Нигерия има език, който в момента се говори само от четирима живи индивида.


Езикът на австралийските аборигени Paakantyi в момента се говори само от 2 до 24 души.


Има повече от 200 езика, които са измислени само за телевизия или филми.


Обонянието на кучетата е 40 пъти по-мощно от човешкото - те имат 300 милиона обонятелни рецептори. Кучетата също имат нещо, наречено неофилия, което означава, че са привлечени от нови и интересни миризми. Това може да обясни много защо ежедневните ви разходки с вашето куче отнемат повече време някои дни, отколкото други.


Кучетата също могат да дишат и миришат едновременно, за разлика от хората (опитвали ли сте някога да дишате, докато вдишвате през носа си?).


Кучетата имат доминираща лапа, както хората имат доминираща лява или дясна ръка. Можете ли да познаете дали вашето куче е с лява или дясна лапа?


Носовете на кучетата са като човешки пръстови отпечатъци; всеки един е уникален.


Това е донякъде добре известен факт, но все пак е случаен (и интересен): за повечето хора е невъзможно да си оближат лакътя. Можете да опитате, ако искате!


Делфините буквално спят с едно отворено око, защото само едно от мозъчните им полукълба спи в даден момент. Лявото око се затваря, когато дясната половина на мозъка спи, и обратно.


Ако ви отнема известно време, за да заспите вечер, тогава може да не сте много доволни да откриете, че повечето хора могат да заспят само за седем минути. Може би е време отново да започнем да броим тези овце.


Първоначално прахосмукачките са теглени от коне. Теглената от коне количка ще съобщи на всичките ви съседи, че сте подложени на специално лечение. Страхотна реклама!


Алфред Хичкок се страхуваше от... яйца. Нека всички бъдем благодарни, че не създаде филм на ужасите за яйца.


Някога чадърите са били използвани само от жени. Те също съществуват под някаква форма от 500 г. пр.н.е.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР